Navigatie

camper & caravan navigatie

Er wordt nogal wat verwacht van navigatie systemen vandaag de dag. Natuurlijk willen we een makkelijke bediening waarmee we een foutloze route kunnen uitstippelen zodat we snel onze bestemming bereiken. Een navigatiesysteem hoort ook op tijd een afslag te melden zodat we rustig kunnen reageren op de aanwijzingen. Daarnaast willen we ook graag alternatieve routes kunnen kiezen op het moment dat het navigatiesysteem verkeersproblemen voorziet op de gekozen route.

Camper navigatie en caravan navigatie is speciaal geschikt voor gebruik met grote voertuigen. Zo houdt het systeem voor het berekenen van de route rekening met de afmetingen van je camper of caravan. Daarnaast zijn er camper en caravan navigaties waar campings en andere nuttige plaatsen in de database staan. Naast specifieke camper en caravan navigatiesystemen bestaat er ook trucknavigatie die geschikt is voor gebruik met een camper of caravan.

Problemen wanneer u met de caravan rijdt met een “normaal” navigatiesysteem

Wanneer u met een caravan of camper op pad gaat, is het niet verstandig om te kiezen voor een “normaal” navigatiesysteem dat geschikt is voor een auto. Een navigatiesysteem dat geschikt is voor alleen auto’s, houdt namelijk geen rekening met de hoogte of breedte van de caravan! Zo kunt u ongewild in straten terecht komen die te nauw zijn voor uw camper of caravan. Ook kan het navigatiesysteem kiezen voor een route met viaducten waar uw camper of caravan niet onderdoor past..