Mechanische systemen

Mechanische beveiligingssystemen

Disselslot of koppelingsslot
De bekendste vorm van een slot op uw aanhangwagen is het disselslot of koppelingsslot. Dit type beveiliging plaatst u, zoals de naam al zegt, op de dissel (het voorste stuk van de koppeling). Een stuk metaal wordt zodanig over dit voorste stuk van de koppeling geplaatst, dat het onmogelijk is om de kogel van de trekhaak en de koppeling op elkaar aan te sluiten. Andersom werkt dit natuurlijk ook: het koppelingsslot of disselslot voorkomt dat dieven de aanhanger van uw auto kunnen loskoppelen, terwijl u bijvoorbeeld even een broodje eet in een wegrestaurant. Tip: veel disselsloten zijn tevens te gebruiken op uw caravan.

Bearlock

Het Bearlock versnellingsbakslot wordt al jaren veelvuldig ingebouwd om campers te beveiligen tegen diefstal. De mechanische Bearlock camper beveiliging is om twee redenen favoriet bij campereigenaren:

  • Met de mechanische beveiliging bent u verzekerd dat er geen elektronische storingen ontstaan of ‘stroomlekkage’ tijdens de winterstalling.
  • De camper kan met de beveiligingsoplossingen van Bearlock niet worden verplaatst.

Het merk Bearlock wordt ook door camper verzekeraars aangeraden, waardoor u ook voordelen behaald bij het verzekeren van uw camper. De Bearlock camper oplossingen zijn daardoor zowel voor u als voor uw verzekering een echte meerwaarde.
Bearlock versnellingsbakslot of stuurslot inbouwen
Het Bearlock versnellingsbakslot voorkomt dat uw camper wordt gestolen. Het slot wordt geplaatst om uw versnellingsbak heen, met een stalen kap. De stalen constructie wordt vastgezet met zeer sterke breekbouten, zodat ook het Bearlock versnellingsbakslot niet open te breken is. In de schakelstang van de versnellingspook wordt een pin bevestigd. Hierdoor kan er niet met de camper gereden worden, wanneer het versnellingsbakslot wordt geactiveerd.
Op voertuigen waar het schakelen elektronisch is geregeld past het Bearlock stuurasslot. Daarmee wordt elke stuurbeweging verhinderd en vormt in de praktijk een even zo effectieve barrière tegen diefstal.

Let wel op: Het Bearlock versnellingsbak– of stuurasslot is gericht op het voorkomen van diefstal van de camper en niet op diefstal van elementen uit uw camper. Hiervoor zijn de Kiwa SCM elektronische alarmsystemen geschikt.